
DE 76-10 - August 2, 1976 

Candidate Deposit in Campaign Account 
Chapter 106, Florida Statutes 

To: Richard A. Schwartz, Esquire, Attorney at Law, Schwartz & Cox Law Offices, Suite 301, 10700 
Caribbean Boulevard, Miami, Florida 33157 

Prepared by: Division of Elections

         You have requested an opinion of the Division of Elections respecting the reporting procedure 
appropriate to the deposit of monies by you, as a candidate, in your campaign account.

         You indicate that said monies were originally in the form of a bank loan to you. Had the bank 
actually deposited said monies in your account, such would have constituted a reportable contribution 
to your campaign and would have been subject to the limitations imposed by Section 106.08, Florida 
Statutes. However, a personal loan to you rather than to your campaign or to you for the express 
purpose of facilitating your candidacy would not appear to constitute a contribution made for the 
purpose of influencing the result of an election under Section 106.011(3), Florida Statutes.

         The deposit of monies by you in your campaign account constitutes a contribution by you to 
your campaign and must reported as such. However, such a contribution is not subject to the 
limitations of Section 106.08, by virtue of the exemption provided in Section 106.08(1)(f), Florida 
Statutes. 


