
DE 76-32 - October 18, 1976 

Presidential Write-Ins, Electors 
Chapters 97, 101, Florida Statutes 

To: Supervisors of Elections, State of Florida 

Prepared by: Division of Elections

     This office has been asked whether the names of all seventeen electors for a given presidential 
write-in candidate must in fact be written in by a voter in order for a ballot to be counted for that write-
in presidential candidate.

     The question is answered in the affirmative.

     Sections 97.031 and 101.191, F.S., require each ballot to present a sufficient number of spaces to 
accommodate the number of electors "seventeen" for write-in presidential candidates. Indeed, the 
statute is explicit in its declaration that such ballots are and constitute "votes for electors."

     Florida Statutes additionally indicates that with respect to majority and minority party candidates 
for president, although said candidates' names shall appear on the ballot, ballots are cast by the voters 
by electors. Section 103.011, F.S. 

     Accordingly, consistent with past practice and the statutory commandment, a vote for a presidential 
write-in candidate shall not be counted as such unless there appears on the ballot the names of that 
candidates' seventeen electors in a substantially recognizable form. 


