
DE 77-36 - December 8,1977 

Municipal Election - Campaign Treasurer 
Section 106.021, F.S. 

To: Wilbur Granting, Administrative Supervisor, City of Tallahassee, City Hall, Tallahassee, Fl 32304 

Prepared by: Division of Elections

By your letter of December 8th, you have asked the following question:

In a municipal election, is the campaign treasurer for a candidate required to be a registered 
elector of that municipality?

The answer to your question is in the negative.

The appointment of campaign treasurer is regulated by Chapter 106, F.S., which is applicable to all 
candidates for any elected municipal office. Section 106.011, F.S. It is thus stated:

"Any campaign treasurer or deputy treasurer appointed, pursuant to this section, shall be a 
registered voter in this state". Section 106.021(l)(c), F.S.

No other reference to the elector status of a campaign treasurer is in Chapter 106. Therefore, it appears 
clear that the legislature merely intended a campaign treasurer to be registered to vote in the state of 
Florida and there was no additional limitation to a particular locale.

SUMMARY 

The campaign treasurer of a candidate for municipal office must be a registered voter in Florida, but 
need not be a registered voter in that municipality.


