
DE 80-09 - May 15, 1980 

Resign-to-Run Law
High School Principal 

To: Mr. Richard C. Mancini, P.O. Box 646, Milton, Florida 32570 

Prepared by: Division of Elections

This is in response to your letter in which you asked if a principal of a high school must take a leave of 
absence from employment without pay pursuant to Section 99.012, F.S., if that principal seeks election 
to the office of Superintendent of Schools.

The Resign-to-Run Law, Section 99.012, F.S., would not required such a leave of absence, This is 
because the Resign-to-Run Law applies only to officers. A high school Principal is not an officer. 
There fore, a high school Principal need not resign-to-run for the office of Superintendent of Schools, 
and he need not take a leave of absence without pay.

Please not that this ruling is for purposes of the Resign-to-Run Law only. You should chech the 
personnel rules of the local school district for any rules which may require resignation. This office 
does not have authority to give opinions on such local rules.


